РОКЛИЧКАТА ЗА АЛИС


ПРОДУКТ №: 1513

Специално за Свето Кръщение на  малката Алис от Пловдив, мама ни потърси с поръчка изработкат ана детска рокличка и бродерия на хавлиени кърпи за малката Алис. Мама ни изпрати точните размери на 10 месечната Алис и си избра шевица с която да бродираме рокличката, която ще ушием. Към рокличката в същата шевица мама пожела да направим папионка за бате и панделка за Алис. Получи се уникална рокличка, която е прилепнала към Алис веднаг ащом са я пробвали. Резултата е прекрасна детска рокличка, изчистена, семпла и толкова българска с тези прекрасни тракийски шевици. В допълнение на рокличката направихме диадема с текстилна панделка със съшата шевица, която прави едно прекрасно продължение в българския стил.

За здраве и красота избрахме роклята да има колан в червено. Така червения колан прави роклята много стилна и красива без нищо излишно по нея.
Желаем на малката Алис да си носи със здраве роклята и да запази българския дух и традиции, на които мама и тате я учат.

Загадката, която се съдържа се в древно-българските символи и кодирани знаци е мистиката в Българската шевицата. Тя защитава нас българите, пази ни чрез символиката на геометричните фигури и образи извезани в нея. Шевицата винаги е присъствала в красивите български одежди на нашите предци и ние като българи, трябва да се стремим да я поддържаме жива и да и намерим място и в новия и съвременен бит и култура. Магията на народните носии и вплетените в тях шевици, любовта на хората към България и родното място, бит и култура, все повече набира скорост и става интересно и популярно вече и сред младите българи. Тази магия KUGOart се опитва да пресъздаде във всичките свои артикули които създава с мотив на българска народна шевица. Вярно е, че шевицата изработена на ръка е с огромна художествена стойност, но малцина могат да си позволят да притежават артикули извезани на ръка поради високата им стойност. Ние от KUGOart сме практични и прагматични млади и находчиви автори и искаме все повече хора да могат да си позволяват и да притежават частица от нашият бит и култура поради което можем да предложи да бродираме машинно Вашата бяла или друг цвят риза  или тенискаи да я възродим с българска шевица. 

СтилЪ и KUGOart може да опита да даде нов живот и на Вашата риза или Ваша тениска, да се сдобие с нов дизайн с българска шевица.

СтилЪ иKUGOart – ателието, което мисли кеативно, създава усмивки и носи Вашето послание към близките Ви!