ПРОЩЪПУЛНИКА НА ДАНИЕЛ


ПРОДУКТ №: 1624

За празника на малкия Даниел от Пловдив с нас се свърза мама, за да ни поръча платно за празник. Пожела то да е много изчистено и семпло, с апликирани стъпки в синьо и жълто и ни се довери напълно за изработката. Получи се страхотна комбинация от детско синьо и бледо жълто за стъпките и пожелания за Здраве, Щастие и Късмет над всяка крачка. Получи се прекрасно платно за прощъпулника на Даниел.

Желаем на малкия Даниел да има прекрасен, пъстър и весел празник и да си избере професия, която да упражнява с много любов и желание и да радва близките си с много успехи!

Размера на пътеката за прощъпулник е 70 см. / 140 см.

Ние от KUGOart сме на разположение да изработим по Ваше желание за цвят и размер платното – пътека за прощъпулник.

KUGOart изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart – ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!

Прощъпулник е стар български ритуал, който се се прави, когато бебчо започне да прави своите първи стабилни крачки самостоятелно. В този ритуал се поставят различни предмети и се гадае като хване някой предмет, какво ще стане нашето мъниче когато порастне, към коя професия ще се насочи. Опъва бяло платно, по което се търкулва омесената за повода питка. При месенето, преди да се пече питката в някои краища на България се дава детето да стъпи, за да се отбележи крачето върху нея. Когато се съберат близки, за  да се извърши ритуала, бабите или мама опъва бяло платно върху което търкулват питката и малчугана преминава през нея, за да достигне до предварително наредени предмети свързани с  професия. Поверието е, че каквото привлече вниманието на детето и го хване, към такава професия ще се ориентира.

KUGOart уважава всички български традиции и може да Ви предложи пътека – платно за прощъпулник с  апликирани с бродерия 3 крачки на платното и бродиран надпис с името на детенцето.

По традиция платното е бяло, но с динамиката на съвременния живот, някои родители имат желания за други цветове.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!