ПРОЩЪПУЛНИКА НА БЕБЕ ДИЛАРА


ПРОДУКТ №: 1831

Пътека за прощъпулник в розово със златни корони и изработихме специално за празника на вече проходилата Дилара от Шумен. Мама Сибел се свърза с нас и пожела да направим пътека за техния празник, изпрати ни текста и описа какви цветови предпочитания има. Изпратихме и проект на дизайна на бродерия и след одобрение пристъпихме към изработката му. В допълнение Сибел добави и малка текстилна кукла с името на Дилара и същата коронка като на платното. Полчи се прекрасно като комплект, а същевременно и много красиво по отделно. 

Размера на пътеката за прощъпулник е 70 см. / 140 см.

Стъпките са около 11,5см.-размер, койтое  колкото е стъпчицата на детенце на тази възраст.

Приблизителен размер на куклата на Дилара - 28 см.

Ние от KUGOart сме на разположение да изработим по Ваше желание за цвят и размер платното – пътека за прощъпулник.

KUGOart изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart – ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!

Прощъпулник е стар български ритуал, който се се прави, когато бебчо започне да прави своите първи стабилни крачки самостоятелно. В този ритуал се поставят различни предмети и се гадае като хване някой предмет, какво ще стане нашето мъниче когато порастне, към коя професия ще се насочи. Опъва бяло платно, по което се търкулва омесената за повода питка. При месенето, преди да се пече питката в някои краища на България се дава детето да стъпи, за да се отбележи крачето върху нея. Когато се съберат близки, за  да се извърши ритуала, бабите или мама опъва бяло платно върху което търкулват питката и малчугана преминава през нея, за да достигне до предварително наредени предмети свързани с  професия. Поверието е, че каквото привлече вниманието на детето и го хване, към такава професия ще се ориентира.

KUGOart уважава всички български традиции и може да Ви предложи пътека – платно за прощъпулник с  апликирани с бродерия 3 крачки на платното и бродиран надпис с името на детенцето.

По традиция платното е бяло, но с динамиката на съвременния живот, някои родители имат желания за други цветове.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!