ПЛАТНО ЗА ПРОЩЪПУЛНИК МОРСКО ДЪНО


ПРОДУКТ №: 1841

За спешни ситуации за празник по българския ритуал прощъпулни в нашето ателие подготвихме пътека която нарекохме Морско дъно. Нарекохме я така, защото в стъпките апликирахме рибки, корали и най-разнообразна морска флора и фауна. Цвета на конеца, който избрахме са обемния текстСтъпвай смело, мило дете! и контура на стъпките е възможно най- изчистения и близък до фона на стъпчиците. Цвета е млечна мента и застана прекрасно избродиран върху платното. Със сигурност ще има ситуация в която платното ще си намери своят собственик и ще направи прекрасен празника в някое семейство :)

Размера на пътеката за прощъпулник е 70 см. / 140 см.

Стъпките са около 11,5см.-размер, койтое  колкото е стъпчицата на детенце на тази възраст.

Ние от KUGOart сме на разположение да изработим по Ваше желание за цвят и размер платното – пътека за прощъпулник.

KUGOart изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart – ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!

Прощъпулник е стар български ритуал, който се се прави, когато бебчо започне да прави своите първи стабилни крачки самостоятелно. В този ритуал се поставят различни предмети и се гадае като хване някой предмет, какво ще стане нашето мъниче когато порастне, към коя професия ще се насочи. Опъва бяло платно, по което се търкулва омесената за повода питка. При месенето, преди да се пече питката в някои краища на България се дава детето да стъпи, за да се отбележи крачето върху нея. Когато се съберат близки, за  да се извърши ритуала, бабите или мама опъва бяло платно върху което търкулват питката и малчугана преминава през нея, за да достигне до предварително наредени предмети свързани с  професия. Поверието е, че каквото привлече вниманието на детето и го хване, към такава професия ще се ориентира.

KUGOart уважава всички български традиции и може да Ви предложи пътека – платно за прощъпулник с  апликирани с бродерия 3 крачки на платното и бродиран надпис с името на детенцето.

По традиция платното е бяло, но с динамиката на съвременния живот, някои родители имат желания за други цветове.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!