БЕБЕШКА ПОГАЧА НА ВИКТОР


ПРОДУКТ №: 1889

За ритуала бебешката погача на бебе Виктор, ни потърси мама Марина и пожела да изработим месал с дизайн мече, книга за пожелания, банер и подаръци за гостите. Предложихме и дизайн за всеки артикул, текст за етикетите на подаръците. След одобрение изработихме всичко, както мама бе избрала. Комплекта се получи невероятно детски, забавен и създаващ настроение

Размер на кърпата / месал за обредната погача 60/60см.

Размер на книгата за пожелания 18/20см. 100 страници
Подаръци - торбичка с мечо и пълна с бонбони с размер 8/11см.
 

Традицията...

Според стара българска тардиция, обичая погача за новороденото бебе се прави на 40-тия ден от раждането му. Още от времето на нашите баби, погача на бебето се е правела, за да бъде представено то пред обществото, тъй като се е считало, че навършвайки 40 дни, новороденото вече е по-укрепнало, за да не се разболява и да не го „хващат лоши очи и уроки“.

Някога далече в миналото точно на 40-ия ден свекървата водила родилката на „Чиста молитва“ в черквата. По този начин се смятало, че се„очиствали“ детето и майката.

Традицията повелява на ритуала „Бебешка погача“  трябва да присъстват само жени, при това най-близките от семейството и майката. Било е желателно е да са млади раждали жени или бременни, които да се превърнат в орисници на новороденото. Мъже не бива да присъстват на този ритуал, а трябва да излязат от къщата, докато се изпълнява обичая.

Поканените жени гости, пожелават нещо хубаво на бебето и като добри феи го орисват да порасне здраво, умно и щастливо дете.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!