СВЕТО КРЪЩЕНИЕ ТЕОДОРА


ПРОДУКТ №: 1891

За празника Свето Кръщение на малката Теодора от София, с нас се свърза мамаАни  и ни описа от какво имат нужда за тяхното кръщене в храм в Арбанаси и ни разказа какво си представя да бъде с коя шевица шевицата. Подготвихме и проект за артикулите, които ще изработим и след одобрението пристъпихме към изпълнение. Винаги когато подреждаме за снимки готовите продукти се радваме на резултата и сме пленени от магията на шевицата. Резултата е наистина - уникален комплект, който ни изпълни душата. Радваме се, че все повече млади българи си избират за ритуалите на децата си български мотиви и запазват българското в празниците им.

Загадката, която се съдържа се в древно-българските символи и кодирани знаци е мистиката в Българската шевицата. Тя защитава нас българите, пази ни чрез символиката на геометричните фигури и образи извезани в нея. Шевицата винаги е присъствала в красивите български одежди на нашите предци и ние като българи, трябва да се стремим да я поддържаме жива и да и намерим място и в новия и съвременен бит и култура. Магията на народните носии и вплетените в тях шевици, любовта на хората към България и родното място, бит и култура, все повече набира скорост и става интересно и популярно вече и сред младите българи. Тази магия СтилЪ се опитва да пресъздаде във всичките свои артикули които създава с мотив на българска народна шевица. Вярно е, че шевицата изработена на ръка е с огромна художествена стойност, но малцина могат да си позволят да притежават артикули извезани на ръка поради високата им стойност. Ние от СтилЪ сме практични и прагматични млади и находчиви автори и искаме все повече хора да могат да си позволяват и да притежават частица от нашият бит и култура поради което можем да предложи да бродираме машинно Вашата бяла или друг цвят риза  или тенискаи да я възродим с българска шевица. 

Със СтилЪ и KUGOart Вие ще се потопите в традиция и СтилЪ с шевици!

СтилЪ r KUGOartще да опита да даде нов живот и на Вашата риза или Ваша тениска, да се сдобие с нов дизайн с българска шевица.

СтилЪ r KUGOart– ателието, което мисли кеативно, създава усмивки и носи Вашето послание към близките Ви!