ПРОЩЪПУЛНИКА НА МОМЧИЛ


ПРОДУКТ №: 2645

За празника прощъпулник на малкият вече проходил Момчил с нас се свърза мама и пожела да направим много семпло и стилно платно за момченцето й. Ние сме правили комплекта за бебешката му погача и за декор мама ще ползва банера с името ме. Припомнихме си какви цветове сме ползвали и подготвихме и изработихме пътеката със същия цвут конец, за да се върже много стилно и красиво  украсата.  Подготвихме дигитален проект, за да види дизайна на платното и след  потвърждение изработихме всичко необходимо за техния празник.  Получи се много  красива пътека. След изработка на платното, веднага го изпратихме, за да бъде навреме за тяхното тържество.
Големината на стъпките  върху нашите платна са около 12,00 см, колкото е крачето на дете на тази възраст, а  буквите с които бродирахме текста са ръкописни и големи, за да бъдат четими и ясни и при не професионални снимки в домашни условия.

Размера на пътеката за прощъпулник е 70 см. /140 см.

Ние от KUGOart сме на разположение да изработим по Ваше желание за дизайн, цвят и размер платното – пътека за прощъпулник.

KUGOart изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart – ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!

Прощъпулник е стар български ритуал, който се се прави, когато бебчо започне да прави своите първи стабилни крачки самостоятелно. В този ритуал се поставят различни предмети и се гадае като хване някой предмет, какво ще стане нашето мъниче когато порастне, към коя професия ще се насочи. Опъва бяло платно, по което се търкулва омесената за повода питка. При месенето, преди да се пече питката в някои краища на България се дава детето да стъпи, за да се отбележи крачето върху нея. Когато се съберат близки, за  да се извърши ритуала, бабите или мама опъва бяло платно върху което търкулват питката и малчугана преминава през нея, за да достигне до предварително наредени предмети свързани с  професия. Поверието е, че каквото привлече вниманието на детето и го хване, към такава професия ще се ориентира.

KUGOart уважава всички български традиции и може да Ви предложи пътека – платно за прощъпулник с  апликирани с бродерия 3 крачки на платното и бродиран надпис с името на детенцето.

По традиция платното е бяло, но с динамиката на съвременния живот, някои родители имат желания за други цветове.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!