ПЪТЕКАТА НА КАЛОЯН С ЛЪВЧЕТАТА


ПРОДУКТ №: 2649

За празника прощъпулник на малкият вече проходил Калоян с нас се свърза мама и пожела да направим много семпло и съчевременно стилно момчешко и лъвско платно за момченцето й. Показахме на мама след като разбрахме какво иска няколко варианта и за да има пълен консенсус в къщи, кое лъвче харесва тате и кое мама направихме микс от двете и мама много хареса един от текстовете и подредихме лъвчетата както тя пожела, както и торбичката я направихме по нейн дизайн. Получи се много  красив комплект от пътека и торбичка, за да се прибере всичко от празника вътре. След изработка на платното и торбичката, веднага го изпратихме като снимки и очакваме мама да ги вземе от нас, за да бъде навреме за тяхното тържество.
Големината на стъпките  върху нашите платна са около 12,00 см, колкото е крачето на дете на тази възраст, а  буквите с които бродирахме текста са ръкописни и големи, за да бъдат четими и ясни и при не професионални снимки в домашни условия.

Размера на пътеката за прощъпулник е 70 см. /140 см.
торбичка за спомените от празника - 35/45 см.

Ние от KUGOart сме на разположение да изработим по Ваше желание за дизайн, цвят и размер платното – пътека за прощъпулник.

KUGOart изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart – ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!

Прощъпулник е стар български ритуал, който се се прави, когато бебчо започне да прави своите първи стабилни крачки самостоятелно. В този ритуал се поставят различни предмети и се гадае като хване някой предмет, какво ще стане нашето мъниче когато порастне, към коя професия ще се насочи. Опъва бяло платно, по което се търкулва омесената за повода питка. При месенето, преди да се пече питката в някои краища на България се дава детето да стъпи, за да се отбележи крачето върху нея. Когато се съберат близки, за  да се извърши ритуала, бабите или мама опъва бяло платно върху което търкулват питката и малчугана преминава през нея, за да достигне до предварително наредени предмети свързани с  професия. Поверието е, че каквото привлече вниманието на детето и го хване, към такава професия ще се ориентира.

KUGOart уважава всички български традиции и може да Ви предложи пътека – платно за прощъпулник с  апликирани с бродерия 3 крачки на платното и бродиран надпис с името на детенцето.

По традиция платното е бяло, но с динамиката на съвременния живот, някои родители имат желания за други цветове.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!