ПОГАЧАТА НА ЗАРИНА И МАРИНА


ПРОДУКТ №: 2650

Щастливата мама Албина от София се  свърза с нас и ни направи поръчка за изработка на дев кърпи за близначките зарина и Марина и две кърпи за монетите с имента на момиченцата. Месалите пожела да са с шевици с името на всяко момиче и кърпичката за монети за паричките само с имената. :За всеки един артикул изпратихме на мама дизайн как ще бъде бродирано. След избора който тя направи от двата изпранети варианта и след нейното одобрение, пристъпихме към изпълнение на поръчката. веднага щом станахме готови заснехме и изпратихме като снимки, а след това и по куриер, за да пристигнат при тях авреме за празника им. С уникалните български шевици, вярваме, че празника им ще бъде още по хубав и ще се внесе много българско настроение.
Месала за бебе Зарина и бебе Марина -60/60см.
Кърпички за моенети на бебе Зарина и Марина 30/30см.

Традицията...
Според стара българска тардиция,  обичая погача за новороденото бебе се прави на 40-тия ден от раждането му. Още от времето на нашите баби, погача на бебето се е правела, за да бъде представено то пред обществото, тъй като се е считало, че навършвайки 40 дни, новороденото вече е по-укрепнало, за да не се разболява и да не го „хващат лоши очи и уроки“.

Някога далече в миналото точно на 40-ия ден свекървата водила родилката на „Чиста молитва“ в черквата. По този начин се смятало, че се„очиствали“ детето и майката.

Традицията повелява на ритуала „Бебешка погача“  трябва да присъстват само жени, при това най-близките от семейството и майката. Било е желателно е да са млади раждали жени или бременни, които да се превърнат в орисници на новороденото. Мъже не бива да присъстват на този ритуал, а трябва да излязат от къщата, докато се изпълнява обичая.

Поканените жени гости, пожелават нещо хубаво на бебето и като добри феи го орисват да порасне здраво, умно и щастливо дете.

 СтилЪ е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

С нас  Вие ще се потопите в традиция и СтилЪ с шевици!

СтилЪ- ателието, което мисли кеативно, създава усмивки и носи Вашето послание към близките Ви!