ЗАЙКО УКРАСИ ПОГАЧАТАНА ЛАРА


ПРОДУКТ №: 2788

За празника на бебе Лара от София, мама ни се довери и да поръча да направим месала- кърпата за питката за тяхната погача с красиво малко зайче с балони, на коет они изпрати картинка и пожела ако е възможно да направим тази картинка и тя да бъде и върху месала и върху книгата за пожелания. Подготвихме проеките и ги изпратихме на мама и след одобрение изпълнихме ппоръчката и изпратихме към домът на Лара.
Кърпата за   Лара с красивото играещо зайче стана много детска и красива, а книгата със същия мотив допълни комплекта пефректно,  което определено ще внесе много настроение на празника им.

Размер на кърпата / месал за /обредната погача 60/60см., а дизайна на картинката е обемна бродерия.
Книга за пожелания -50 листа/100 страници - тираж за KUGOart - корици бродерия

Традицията...

Според стара българска тардиция, обичая погача за новороденото бебе се прави на 40-тия ден от раждането му. Още от времето на нашите баби, погача на бебето се е правела, за да бъде представено то пред обществото, тъй като се е считало, че навършвайки 40 дни, новороденото вече е по-укрепнало, за да не се разболява и да не го „хващат лоши очи и уроки“.

Някога далече в миналото точно на 40-ия ден свекървата водила родилката на „Чиста молитва“ в черквата. По този начин се смятало, че се„очиствали“ детето и майката.

Традицията повелява на ритуала „Бебешка погача“  трябва да присъстват само жени, при това най-близките от семейството и майката. Било е желателно е да са млади раждали жени или бременни, които да се превърнат в орисници на новороденото. Мъже не бива да присъстват на този ритуал, а трябва да излязат от къщата, докато се изпълнява обичая.

Поканените жени гости, пожелават нещо хубаво на бебето и като добри феи го орисват да порасне здраво, умно и щастливо дете.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!