ПОГАЧАТА НА МАРИ С РУСАЛКА


ПРОДУКТ №: 2869

Малка нежна русалка украси месала за питката за бебешката погача за празника на бебе Мари. Мама ни потъри за изработката на месал - кърпа за обредната погача за техния празник и пожела да бродираме малка нежна русалка и послание към бебка за орисия. Предложихме и два варианта на русалка и тя избра по- десткия вариант. След одобрение  на дизайна  изпълнихме поръчката и изпратихме към домът им, за да е навреме за техния празник.. 

Размер на кърпата / месал за /обредната погача 60/60см., а дизайна на картинката е обемна бродерия.
В показаните снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различни устройства (яркост, контраст и други параметри)
Традицията...

Според стара българска тардиция, обичая погача за новороденото бебе се прави на 40-тия ден от раждането му. Още от времето на нашите баби, погача на бебето се е правела, за да бъде представено то пред обществото, тъй като се е считало, че навършвайки 40 дни, новороденото вече е по-укрепнало, за да не се разболява и да не го „хващат лоши очи и уроки“.

Някога далече в миналото точно на 40-ия ден свекървата водила родилката на „Чиста молитва“ в черквата. По този начин се смятало, че се„очиствали“ детето и майката.

Традицията повелява на ритуала „Бебешка погача“  трябва да присъстват само жени, при това най-близките от семейството и майката. Било е желателно е да са млади раждали жени или бременни, които да се превърнат в орисници на новороденото. Мъже не бива да присъстват на този ритуал, а трябва да излязат от къщата, докато се изпълнява обичая.

Поканените жени гости, пожелават нещо хубаво на бебето и като добри феи го орисват да порасне здраво, умно и щастливо дете.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!