КОМПЛЕКТА ЗА ПОГАЧАТА НА ЕЛИНА


ПРОДУКТ №: 2888

За празника на бебе Елина от София, мама ни потъри за изработката на месал - кърпа за обредната погача за техния празник, кърпичка за монети ,да ушием рокля за беба по нейните размери и да е с бродирани шевици като от месала и банер със същите шевици. Пдготвихме проект за кърпите, получихме размерите на бебка и след одобрение изработихме поръчката за празника им. Убедени сме, че малката Дария е била прекрасна на нейния първи празник и всички много са й се радвали в красивата премяна.

Размер на кърпата / месал за /обредната погача 60/60см., а дизайна на картинката е обемна бродерия.
Кърпичка за монети с размер 35/35см.
Рокличка, ушита в нашето ателие по размери на детето.

В показаните авторски снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различни устройства на които се гледа (яркост, контраст и други параметри).


Традицията...

Според стара българска тардиция, обичая погача за новороденото бебе се прави на 40-тия ден от раждането му. Още от времето на нашите баби, погача на бебето се е правела, за да бъде представено то пред обществото, тъй като се е считало, че навършвайки 40 дни, новороденото вече е по-укрепнало, за да не се разболява и да не го „хващат лоши очи и уроки“.

Някога далече в миналото точно на 40-ия ден свекървата водила родилката на „Чиста молитва“ в черквата. По този начин се смятало, че се„очиствали“ детето и майката.

Традицията повелява на ритуала „Бебешка погача“  трябва да присъстват само жени, при това най-близките от семейството и майката. Било е желателно е да са млади раждали жени или бременни, които да се превърнат в орисници на новороденото. Мъже не бива да присъстват на този ритуал, а трябва да излязат от къщата, докато се изпълнява обичая.

Поканените жени гости, пожелават нещо хубаво на бебето и като добри феи го орисват да порасне здраво, умно и щастливо дете.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!