СВЕТО КРЪЩЕНИЕ THEODOOR


ПРОДУКТ №: 2890

За светлия празник Свето Кръщение на бебе Theodoor, изработихме дизайна и бродарията на всички кърпи, подарък за гостите и за самият празник за детето, за мама и тате. Щастливата баба в България ни помоли да ни донесе тя кърпите, като се поинетресува от изискванията в които може да направим бродарията и след закупуването им, ни предостави кърпите и достатъчно време, за да може да изпълним поръчката. Много семпло, много стилно и красиво се получи семплия комплект за Theodoor.
Комплектите, които откривате на нашия сайт са най- разнообразни и различни като състав и те могат да бъдат поръчвани по отделно като артикули, само от това, което се нуждаете и са изработени само и едиствено с бродерия, няма принтове и печат върху нашите продукти с изключение на картонените банери и етикети.

В показаните снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различни устройства (яркост, контраст и други).

Нашето ателие се предлагат три размера бели хавлиени кърпи подходящи за Свето Кръщение, от които Вие можете да подберете желания размер: малък- подходящ за църквата и духовния служител с размер 30/50 см., среден размер – 50/90см. и голяма кърпа 70/140см. Можем да Ви предложим да изработим поканите за гостите и кръстниците, папката за кръщелното, книга за пожелания, всички аксесоари необходими за Вашето кръщене в един стил ивизия.

Дизайна за бродерия, цвят на текст се съгласува с всеки клиент идивидуално, като в нашето ателие изработваме всичко спрямо Вашите желания и виждания. Предоставяме Ви няколко проекта за Вашаия дизайн на всички артикули

KUGOart ще Ви улесни, като Ви предоставим обобщена информация за всичко най-важно за кръщенето, което следва да се подсигури, но все пак се консултирайте със служителите в църква в която ще бъде Вашето кръщене, защото на всякъде имат различни изисквания и ритуали:

В избрания от вас ден на кръщенето в храма трябва да носите:

 • Свещи за кръщене

• Кърпа и хавлия за кръщене и комплекти за църква

• Обувки и дрехи за кръщене

• Сапун, кърпа и зехтин - комплекти за църква (Дар за храма)

• Торбичка /Кутийка за коса

• Торбичка /Кутийка за кръстче

• Питка, вино и мед

В някои храмове и църкви освен  посочените  артикули за кръщенето, присъстват още пчелен мед и червено вино.

Освен задължителни аксесоари за кръщене необходими за ритуала, родителите приготвят и такива, които да направят празника уникален:

• Покани за кръщене;

• Подаръци за гостите на кръщенето;

• Кутия за дрехи за кръщене.

 

KUGOart и СтилЪ е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

Ние сме на разположение за реализиране и на други Ваши идеи за бродерия върху хавлии, за кръщене или друго мероприятие.

KUGOart и СтилЪ - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!

Традицията...

В различните региони на България има различни обичаи и ритуали за кръщенето, но на всякъде, най-важният човек в този свят ден е кръстника. Традиция е свързана с обстоятелството, че кръстника става духовен родител на детето, което кръщава.

Стара традицията повелявала вечерта, преди Светото Кръщение, жена от семейството да отправи покана на кръстина с бъклица вино, пита и печена кокошка. Част от тази традиция се пази и в днешни дни като ритуал н вякои краища на България, като кръстник се кани официално, но много по-рано преди кръщенето.

На следващата сутрин кръстникът занася детето в църквата. В единия край на бебешката кърпа / някога наричано повой, той слага приготвени от него свещ, китка и пешкир. И до днес ангажимент на кръстника е да занесе в храма китка за поръсване, свещ за кръщене, кърпа за бебето, както и нови дрехи и обувки за кръщелника си.

След ритуала в храма, той връща детето на майката с думите:

„Еврейче взех, християнче ти връщам”.

В някои региони, на прага на външната врата приготвят софра с питка, бъклица вино и китка цветя, върху която кръстникът настанява бебето и така го внася в къщата и оставя пред икона на света Богородица.

Обичаят е близки и роднини се канят на празнична трапеза. Всеки от гостите при влизането си в къщата поздравява с думите:

„Честито кръщене, честито име!”, а домакините  им отговарят: „Чест ти Господ дал.”

Пожелваме Ви светъл празник!