СВЕТО КРЪЩЕНИЕ ЛЮБОМИР


ПРОДУКТ №: 2962

За празника на малкия Любомир за неговият прекрасен български празник Свето Кръщение, получихме поръчка от мама от рано пролетта да изработим харесан комплект за техния празник,с нужните за тях неща с шевицата Елбетица в бордо. Подготвихе проекти за всеки един артикул с визуализацията на бродерията и след одобрението го изработихме целия комплект на Любомир, а за месеца в който ще е неговото Свето кръщение оставихме последно да изработим носията му, за да му е точна по мерките които ще е тогава, защото знаем че малките деца растът като гъбки. Много стилно и красиво се получи всичко в комплекта на Любомир, кърпите за кръщенето,  книгат аза пожелания, украсата за виното, свещите, папката за кръщелното и книгата за пожелания, куклата, шишето за светена вода и торбичката са косичката,всичко в един стил и с шевици.
Ние можем да изработим за Вашето кръщене всичко от което се нуждаете, като го съобразяваме изцяло с Вашия вкус, както и изискване от храма за артикулите, които е нужно да се подготвят за ритуала. Комплектите, които откривате на нашия сайт са най- разнообразни и различни като състав и те могат да бъдат поръчвани по отделно кат оартикули, само от това, което се нуждаете.

В показаните снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различни устройства (яркост, контраст и други параметри).

Нашето ателие се предлагат три размера бели хавлиени кърпи подходящи за Свето Кръщение: малък- подходящ за църквата и духовния служител с размер 30/50 см., среден размер – 50/90см. и голяма кърпа 70/140см. Можем да Ви предложим да изработим поканите за гостите и кръстниците, папката за кръщелното, книга за пожелания, всички аксесоари необходими за Вашето кръщене в един стил ивизия.

Дизайна за бродерия, цвят на текст се съгласува с всеки клиент идивидуално, като в нашето ателие изработваме всичко спрямо Вашите желания и виждания. Предоставяме Ви няколко проекта за Вашаия дизайн на всички артикули

KUGOart ще Ви улесни, като Ви предоставим обобщена информация за всичко най-важно за кръщенето, което следва да се подсигури, но все пак се консултирайте със служителите в църква в която ще бъде Вашето кръщене, защото на всякъде имат различни изисквания и ритуали:

В избрания от вас ден на кръщенето в храма трябва да носите:

 • Свещи за кръщене

• Кърпа и хавлия за кръщене и комплекти за църква

• Обувки и дрехи за кръщене

• Сапун, кърпа и зехтин - комплекти за църква (Дар за храма)

• Торбичка /Кутийка за коса

• Торбичка /Кутийка за кръстче

• Питка, вино и мед

В някои храмове и църкви освен  посочените  артикули за кръщенето, присъстват още пчелен мед и червено вино.

Освен задължителни аксесоари за кръщене необходими за ритуала, родителите приготвят и такива, които да направят празника уникален:

• Покани за кръщене;

• Подаръци за гостите на кръщенето;

• Кутия за дрехи за кръщене.

 

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

Ние сме на разположение за реализиране и на други Ваши идеи за бродерия върху хавлии, за кръщене или друго мероприятие.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!

Традицията...

В различните региони на България има различни обичаи и ритуали за кръщенето, но на всякъде, най-важният човек в този свят ден е кръстника. Традиция е свързана с обстоятелството, че кръстника става духовен родител на детето, което кръщава.

Стара традицията повелявала вечерта, преди Светото Кръщение, жена от семейството да отправи покана на кръстина с бъклица вино, пита и печена кокошка. Част от тази традиция се пази и в днешни дни като ритуал н вякои краища на България, като кръстник се кани официално, но много по-рано преди кръщенето.

На следващата сутрин кръстникът занася детето в църквата. В единия край на бебешката кърпа / някога наричано повой, той слага приготвени от него свещ, китка и пешкир. И до днес ангажимент на кръстника е да занесе в храма китка за поръсване, свещ за кръщене, кърпа за бебето, както и нови дрехи и обувки за кръщелника си.

След ритуала в храма, той връща детето на майката с думите:

„Еврейче взех, християнче ти връщам”.

В някои региони, на прага на външната врата приготвят софра с питка, бъклица вино и китка цветя, върху която кръстникът настанява бебето и така го внася в къщата и оставя пред икона на света Богородица.

Обичаят е близки и роднини се канят на празнична трапеза. Всеки от гостите при влизането си в къщата поздравява с думите:

„Честито кръщене, честито име!”, а домакините  им отговарят: „Чест ти Господ дал.”

Пожелваме Ви светъл празник!