ПЛАТНО ЗА ПРОЩЪПУЛНИК С НАРИЧАНЕ -4


ПРОДУКТ №: 3285

За празника прощъпулник на детенцето си, мама Мария  ни потърси да изработим платното по нейна идея и дизайн и текст за наричан, както и елементи от българския фолклор които са разработени от фолклористи за нея. Получихме текста, който желае мама да се бродира, както и мотивите, начина на разпределение на наричането и се заехме с проекта ,за да може мама да го види и коригира при необходимост. Изпратихме проекта, коригирахме някои неща и след одобрението изработихме и изпратихме платното, за да е навреме там за празника. В нашата практика нямаме нито едно платно от изкуствена материя и ползваме само естествени памучни материи, на което много държим. Всичките мотиви са бродерия, а самото платно е изработен от 100% памучен плат, за да не се хлъзга върху пода или настилката върху която ще се проведе събитието. За текста бродираме шрифт в достатъчно обемна големина, ръкописни или по избор на мама, а стъпките са с големина 12 см., колкото е голямо крачето на детенцето в тази възраст.
Със СтилЪ и KUGOart  Вие ще се потопите в един свят на съвременен стил и традиция в шевици.

Размера на пътеката за прощъпулник е 70/140см.
Туника с бродирани шевици изработена по размерите на бебчето.

В показаните наши авторски снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различни устройства (яркост, контраст и други параметри).

Ние от СтилЪ и KUGOart сме на разположение да изработим по Ваше желание за цвят и размер платното – пътека за прощъпулник и допълнителни аксесоари за тържеството с бродирани български шевици.

СтилЪ изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

Традицията...

Прощъпулник е стар български ритуал, който се прави, когато бебчо започне да прави своите първи стабилни крачки самостоятелно. В този ритуал се поставят различни предмети и се гадае като хване някой предмет, какво ще стане нашето мъниче когато порасне, към коя професия ще се насочи. Опъва се бяло платно, по което се търкулва омесената за повода питка. При месенето, преди да се пече питката в някои краища на България се дава детето да стъпи, за да се отбележи крачето върху нея. Когато се съберат близки, за  да се извърши ритуала, бабите или мама опъва бяло платно върху което търкулват питката и малчугана преминава през нея, за да достигне до предварително наредени предмети свързани с  професия. Поверието е, че каквото привлече вниманието на детето и го хване, към такава професия ще се ориентира.

KUGOart уважава всички български традиции и може да Ви предложи пътека – платно за прощъпулник с  апликирани с бродерия 3 крачки на платното и бродиран надпис с името на детенцето.

По традиция платното е бяло, но с динамиката на съвременния живот, някои родители имат желания за други цветове.

Ние сме на разположение да изработим за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart и СтилЪ - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!

Загадката, която се съдържа се в древно-българските символи и кодирани знаци е мистиката в Българската шевицата. Тя защитава нас българите, пази ни чрез символиката на геометричните фигури и образи извезани в нея. Шевицата винаги е присъствала в нашите красиви български одежди на предци ни и ние като българи, трябва да се стремим да я поддържаме жива и да и намерим място и в новия и съвременен бит и култура. Магията на народните носии и вплетените в тях шевици, любовта на хората към България и родното място, бит и култура, все повече набира скорост и става интересно и популярно вече и сред младите българи. Тази магия СтилЪ се опитва да пресъздаде във всичките свои артикули които създава с мотив на българска народна шевица. Вярно е, че шевицата изработена на ръка е с огромна художествена стойност, но малцина могат да си позволят да притежават артикули извезани на ръка поради високата им стойност.

KUGOart & СтилЪ  – ателието, което мисли креативно, създава усмивки и носи Вашето послание към близките Ви!