НЕЖЕН ШАЛ С ПЛЕВЕНСКА ШЕВИЦА


ПРОДУКТ №: 3817

По поръчка на клиент изработихме нежен шал от шифон. Шевицата, която пожелаха да бродираме е от плевенския край.  Контрастът между белия цвят и бродирана шевица винаги дава красив резултат -  получи се невероятен и уникален шал! Аксесоарът ще придаде елегантност на притежателката му, а детайлът - бродираната шевица, ще говори за нея, че обича и цени българските символи и традиции.

Нашите бродерии върху артикули и дрехи могат да се носят в ежедневието, да се съчетават с дънки, в елегантен или спортно-елегантен стил и да показват българския дух и настроение в красивите шевици в модерния съвременен свят.

В показаните снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различни устройства (яркост, контраст и други параметри).

Загадката, която се съдържа се в древнобългарските символи и кодирани знаци, е мистиката в Българската шевицата. Тя защитава нас българите, пази ни чрез символиката на геометричните фигури и образи извезани в нея. Шевицата винаги е присъствала в красивите български одежди на нашите предци и ние като българи, трябва да се стремим да я поддържаме жива и да  ѝ намерим място и в новия и съвременен бит и култура. Магията на народните носии и вплетените в тях шевици и любовта на хората към България и родното място, бит и култура, все повече набират скорост и се налага като тенденция сред младите българи. Тази магия KUGOart се опитва да пресъздаде във всички свои артикули, които създава с мотив на българска народна шевица. Вярно е, че шевицата изработена на ръка е с огромна художествена стойност, но малцина могат да си позволят да притежават артикули извезани на ръка, поради високата им стойност. Ние от KUGOart сме практични и прагматични млади и находчиви автори и искаме все повече хора да могат да си позволяват и да притежават частица от нашият бит и култура, поради което можем да предложи да бродираме машинно Вашата бяла, или друг цвят, дреха и да я възродим с българска шевица. 

СтилЪ и KUGOart може да дадат нов живот и на Вашата риза или Ваша тениска, да се сдобие с нов дизайн с българска шевица.

СтилЪ и KUGOart – ателието, което мисли креативно, създава усмивки и носи Вашето послание към близките Ви!