ПОГАЧАТА НА КАЛОЯН


ПРОДУКТ №: 4039

За първия празник, бебешка погача, на малкия Калоян, ни поръчаха да изработим комплект, състоящ се от месал, персонализирана рамка за стена, възглавничка и играчка. За бродерията създадохме дизайн от картинка, която ни изпратиха - пожелаха да бродираме върху месала таралежче и мече, а върху памперса в рамката пожелаха да бродирахме само таралежчето, датата и часа на раждане, както и мерките на Калоян. Клиентите поискаха и възглавничка, персонализирана с данните от раждането на момченцето, както и играчка - жирафче, с името му. След като обсъдихме и уточнихме всички подробности относно изработката на артикулите ние представихме нашия проект, показващ финалната им визия, а когато получихме одобрение, пристъпихме към изпълнението на поръчката.  Обърнахме внимание на всеки детайл и вложихме много любов и позитивна енергия при изработката на комплекта.

Нашите кърпи се изработват от 100%  най- високото качество памучна материя.

Размер на кърпата / месал за /обредната погача 60/60см., а дизайнът се състои от обемна БРОДЕРИЯ  и текст.

В показаните наши авторски снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различни ползвани устройства при нас и при Вас (яркост, контраст и други параметри, част от  настройките  на Вашият мобилен телефон, таблет или компютър).
Традицията...

Според стара българска традиция, обичаят погача за новороденото бебе се прави на 40-тия ден от раждането му. Още от времето на нашите баби, погача на бебето се е правила, за да бъде представено то пред обществото, тъй като се е считало, че навършвайки 40 дни, новороденото вече е по-укрепнало, за да не се разболява и да не го „хващат лоши очи и уроки“.

Някога, далеч в миналото, точно на 40-ия ден свекървата водила родилката на „Чиста молитва“ в черквата. По този начин се смятало, че се „очиствали“ детето и майката.

Традицията повелява, че на ритуала „Бебешка погача“  трябва да присъстват само жени, при това най-близките от семейството и майката. Било е желателно е да са млади, раждали жени или бременни, които да се превърнат в орисници на новороденото. Мъже не бива да присъстват на този ритуал, а трябва да излязат от къщата, докато се изпълнява обичая.

Поканените жени гости, пожелават нещо хубаво на бебето и като добри феи го орисват да порасне здраво, умно и щастливо дете.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!