КЪРПИ ЗА ГОДИШНИНА Ц&В


ПРОДУКТ №: 4042

За първата, '' памучна '', годишнина на младо семейство с нас се свързаха техни близки, които бяха решили да ги зарадват с подарък, изработен от нас. Поискаха да изработим за тях комплект от две хавлиени кърпи, които да персонализираме с бродерии. Кърпите са от 100% памучна материя и с размер 70/140см. - клиентите ни ги избраха от сайт на наш доверен партньор. Спряха се на много приятни цветове, които много си подхождат. Обсъдихме дизайна и те пожелаха да бродираме на всяка кърпа първата буква от името на притежателя ѝ, както и да добавим дизайн с насекоми - за дамската кърпа избраха пеперуда, а за мъжката - пчела . Проектът, който представихме, беше одобрен. Когато завършихме изпълнението на поръчката, добавихме за акцент на всяка кърпа -панделка, старателно опаковахме комплекта и го изпратихме, благодарни за доверието, което ни беше гласувано.

Вече  повече от 10 години ателието на KUGOart радва своите клиенти с бродерия на лични послания, монограми и други желания за апликация и /или бродерия върху текстил.

В показаните наши авторски снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различната визуализация на образите на различните използвани устройства при нас и при Вас (яркост, контраст и други параметри, част от  настройките  на Вашият мобилен телефон, таблет или компютър).

Традицията...

След сватбения ден всяка година се празнуват годишнини от сватбата. Именуването им е обвързано със самата връзка – от крехка и чуплива в началото, към устойчива и здрава с годините.

Първата годишнина от сватбата се нарича памучна. Празнува се с шампанско, а подаръците, които си разменят съпрузите са памучни ( хавлиени кърпи, дрехи).

Втората годишнина е хартиена, третата – кожена, четвъртата – ленена, а петата -дървената. Подаръците за петата годишнина, които се разменят, са направени, разбира се, от дърво. Шестата годишнина е наречена цинкова, а седмата е медна. Според поверието, хората вярват, че това е критична година. Ако я преодолеете, значи никога няма да се разделите. Осмата е тенекиена, деветата – керамична, десетата годишнина от съвместния живот е оловна или цветна. Десетата годишнина е първият юбилей от сватбата. На гости се канят всички по-важни лица, които са присъствали на сватбата – семейството, кумовете, шаферите. Празнува се с много рози. Разбира се, подаръците, които се разменят, са от олово. Следват стоманена, никелова и дантелена годишнина. 15 години след сватбения ден е стъклената сватба. Осемнадесетата годишнина е тюркоазена,  а двадесетата годишнина– порцеланова, където по традиция се подаряват порцеланови сервизи. Сребърната сватба отбелязва 25 години семеен живот, а перлената сватба се чества 30 години след минаването под венчилото, коралова – след 35, алуминиева – 37. След 40 години се празнува рубинена сватба. Следва сапфирената за 45 годишнина. Златната сватба е петдесетата годишнината и  е най-богато отбелязваната годишнина. Следват 55-годишнина – изумрудена, 60 – диамантена, 65 – желязна, 67 – каменна, 70 – благодатна, 75 – платинена. 80 години след сватбата е доста трудно постижим повод, но щом има празник, значи има и хора, които да го празнуват. Това е т.нар. дъбова сватба. 100-годишнината от сватбата е наречена червена.

KUGOart изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

КUGOart – ателието, което мисли оригинално и креативно, създава усмивки и носи Вашето послание към близките Ви!