РОКЛЯ С ШЕВИЦИ ЗА НАДИГРАВАНЕ


ПРОДУКТ №: 4043

Ушихме тази красива рокля за специален повод - традиционно танцово надиграване. Предоставиха ни размери, по които да скроим и ушием роклята, така че да е по мярка. Платът, който използвахме е памучен, бял, а контрастиращата шевица, както и големината на самата бродерия, дадоха впечатляващ резултат.  Като акцент, на кръста, добавихме червен колан с традиционни пафти, които ние подсигурихме от наши колеги. В долния край на роклята също бродирахме шевици, за да има дрехата завършен вид, а за цялостната визия се погрижихме като изработихме от кожа аксесоар за коса -отново с шевици. Роклята се получи уникална и носи традиционно българско излъчване. Изключително радостни сме, че българските шевици намират мястото си в модерния свят, в който живеем!


В нашето ателие създаваме дрехи от парче плат до видния краен красив резултат, а може да приемем и готови рокли и ризи, само за бродерия, но не винаги е възможно да се бродира вече ушита дреха, точно на мястото където си я представя клиента. Трудно можем да кажем по телефона или със снимки, дали може да се получи - най - сигурно е, когато видим дрехата на живо и заедно с клиента коментираме възможностите за бродерия.

В показаните наши авторски снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове, поради различна визуализация на образите на различните използвани устройства при нас и при Вас (яркост, контраст и други параметри, част от  настройките  на Вашият мобилен телефон, таблет или компютър).

Загадката, която се съдържа се в древнобългарските символи и кодирани знаци ,е мистиката на Българската шевицата. Тя защитава нас българите, пази ни чрез символиката на геометричните фигури и образи извезани в нея. Шевицата винаги е присъствала в красивите български одежди на нашите предци и ние, като българи, трябва да се стремим да я поддържаме жива и да ѝ намерим място в новия и съвременен бит и култура. Магията на народните носии и вплетените в тях шевици, любовта на хората към България и родното място, все повече набират скорост и тази тенденция се налага  вече и сред младите българи. Точно тази магия KUGOart се опитва да пресъздаде във всички свои артикули, които създава, използвайки мотиви на традиционни български народни шевици. Вярно е, че шевицата изработена на ръка е с огромна художествена стойност, но малцина могат да си позволят да притежават артикули извезани на ръка, поради високата им стойност. Ние от KUGOart сме практични и прагматични млади и находчиви автори и искаме все повече хора да могат да си позволят да притежават частица от нашият традиционен бит и култура. Водени от тази цел можем да Ви предложим да бродираме машинно Вашата бяла, или друг цвят,  дреха и да я възродим с българска шевица.

Ние от KUGOart ще се постараем да дадем нов живот на Вашата дреха и ще се погрижим тя да преобрази с нов дизайн с българска шевица.

СтилЪ и KUGOart - ателието, което мисли креативно, създава усмивки и носи Вашето послание към близките Ви!