ПРОЩЪПУЛНИКЪТ НА ЙОАН


ПРОДУКТ №: 4147

За празника по случай прохождането на малкото юначе Йоан неговата майка пожела да изработим платно, по което той да направи своите крачки към подредените предмети. Тя поиска да бродираме шевицата, която избра, асиметрично в два ъгъла на пътеката - горе и долу. За текста и за стъпките се спря на ярък червен цвят. Като допълнение за празничния ден, майката на мъника пожела да бродираме и тениска, с  която да облече детето по време на ритуала. Блузата с къс ръкав осигурихме ние, за да не натоварваме семейството на Йоан с излишни разходи за доставка и губене на време.  Създадохме проект, представихме го и той беше одобрен. Последва изработката на артикулите. Както винаги, бяхме много щастливи, че българските символи и традиции се зачитат и са обичани, дори и в модерните времена, в които живеем.

В нашето ателие изработваме платна само върху естествени материали - 100% памучна материя, за да се запазят непроменени в годините и най-важното - детето да не се подхлъзне при стъпването му върху платното. Нашите платна, не се хлъзгат върху настилката, върху която се разстилат, за да се извърши ритуала. Големината на стъпките, които бродираме са около 12,00 см. всяка една, колкото е крачето на дете на тази възраст, а  буквите, с които бродираме текста са ръкописни и обемни, за да бъдат четими и ясни и при снимки в домашни условия. Шрифтът можем да направим спрямо Вашето желание.

Размер на платното 70/140 см. - текстът и мотивите са обемна бродерия.

В показаните наши авторски снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове, поради различна визуализация на образите на различните използвани устройства при нас и при Вас (яркост, контраст и други параметри, част от  настройките  на Вашият мобилен телефон, таблет или компютър).

Ние от СтилЪ и KUGOart сме на разположение да изработим по Ваше желание за цвят и размер платното – пътека за прощъпулник и допълнителни аксесоари за тържеството с бродирани български шевици.

СтилЪ изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

Традицията...

По традиция платното е бяло, но с динамиката на съвременния живот, някои родители имат желания за други цветове.

Ние сме на разположение да изработим за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!

KUGOart изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart – ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!

Прощъпулник е стар български ритуал, който се прави, когато бебчо започне да прави своите първи стабилни крачки самостоятелно. В този ритуал се поставят различни предмети и се гадае като хване някой предмет, какво ще стане мъничето, когато порасне - към коя професия ще се насочи. Опъва се бяло платно, по което се търкулва омесената за повода питка. При месенето, преди да се пече питката в някои краища на България се дава детето да стъпи, за да се отбележи крачето върху нея. Когато се съберат близки, за  да се извърши ритуала, бабите или мама опъва бяло платно, върху което търкулват питката и малчугана преминава през нея, за да достигне до предварително наредени предмети наречени за определени професии. Поверието е, че каквото привлече вниманието на детето и го хване, към такава професия ще се ориентира.

KUGOart уважава всички български традиции и може да Ви предложи пътека – платно за прощъпулник с  апликирани с бродерия 3 крачки на платното и бродиран надпис с името на детенцето.

По традиция платното е бяло, но с динамиката на съвременния живот, някои родители имат желания за други цветове.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.