ПОГАЧАТА НА ВАЛЕРИ


ПРОДУКТ №: 4440

За първия празник, бебешка погача, на бебе Валери ни поръчаха да изработим комплект, състоящ се от  месал, малка кърпа за монети и книга за пожелания. За бродерията използвахме дизайн, който създадохме, след като ни изпратиха картинка на сладко малко драконче. Майката на момченцето пожела да използваме зелен цвят за текста. След като обсъдихме и уточнихме всички останали подробности относно изработката на артикулите, ние представихме нашия проект, показващ финалната им визия, а когато получихме одобрение, пристъпихме към изпълнението на поръчката.  Обърнахме внимание на всеки детайл и вложихме много любов и позитивна енергия при изработката на комплекта.

Нашите кърпи се изработват от 100%  най- високото качество памучна материя.

Размер на кърпата / месал за /обредната погача 60/60см., а дизайнът се състои от обемна БРОДЕРИЯ  и текст.

В показаните наши авторски снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различни ползвани устройства при нас и при Вас (яркост, контраст и други параметри, част от  настройките  на Вашият мобилен телефон, таблет или компютър).
Традицията...

Според стара българска традиция, обичаят погача за новороденото бебе се прави на 40-тия ден от раждането му. Още от времето на нашите баби, погача на бебето се е правила, за да бъде представено то пред обществото, тъй като се е считало, че навършвайки 40 дни, новороденото вече е по-укрепнало, за да не се разболява и да не го „хващат лоши очи и уроки“.

Някога, далеч в миналото, точно на 40-ия ден свекървата водила родилката на „Чиста молитва“ в черквата. По този начин се смятало, че се „очиствали“ детето и майката.

Традицията повелява, че на ритуала „Бебешка погача“  трябва да присъстват само жени, при това най-близките от семейството и майката. Било е желателно е да са млади, раждали жени или бременни, които да се превърнат в орисници на новороденото. Мъже не бива да присъстват на този ритуал, а трябва да излязат от къщата, докато се изпълнява обичая.

Поканените жени гости, пожелават нещо хубаво на бебето и като добри феи го орисват да порасне здраво, умно и щастливо дете.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!