ПРОЩЪПУЛНИКЪТ НА РАЙНА


ПРОДУКТ №: 4442

За празника по случай прохождането на малката Райна нейната майка ни се довери и пожела да изработим платното, по което детето ще премине, за да избере своята професия. Мама избра да бродираме върху пътеката красивата нежни рози и сладко слонче. Освен пътеката изработихме и подаръци за гостите - магнитчета, със същото сладурско слонче и рози. След като клиентката ни одобри нашия дизайн, побързахме да изработим пътеката, за да може малката ѝ принцеса да отпразнува своето прохождане заедно с най-близките си.

Ние изработваме нашите платна само върху естествени материали - 100% памучна материя, за да се запазят непроменени в годините и немаловажно - да не се подхлъзне детето при стъпването му върху платното. Не винаги може да направим отново същото платно за друго дете, защото част от платовете закупуваме от чужбина и когато наличността им се изчерпа, не  винаги успяваме да гиботкрием.

Големината на стъпките, които бродираме, е около 12,00 см. всяка, колкото е крачето на дете на тази възраст, а  буквите, с които бродираме текста, са ръкописни и обемни, за да бъдат четими и ясни при снимки в домашни условия.
Платно е изработено от 100% памучен плат, за да не се хлъзга върху пода или настилката, върху която ще се проведе събитието.


Размер на платното 70/140 см. - текста и картинките са обемна бродерия;

В показаните наши авторски снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различни устройства (яркост, контраст и други параметри).

Ние от СтилЪ и KUGOart сме на разположение да изработим по Ваше желание за цвят и размер платното – пътека за прощъпулник и допълнителни аксесоари за тържеството с бродирани български шевици.

СтилЪ изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

Традицията...

По традиция платното е бяло, но с динамиката на съвременния живот, някои родители имат желания за други цветове.

Ние сме на разположение да изработим за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!

KUGOart изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart – ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!

Прощъпулник е стар български ритуал, който се прави, когато бебчето започне да прави своите първи стабилни крачки самостоятелно. В този ритуал се поставят различни предмети и се гадае като хване някой предмет, какво ще стане мъничето, когато порасне - към коя професия ще се насочи. Опъва се бяло платно, по което се търкулва омесената за повода питка. При месенето, преди да се пече питката в някои краища на България се дава детето да стъпи, за да се отбележи крачето върху нея. Когато се съберат близки, за  да се извърши ритуала, бабите или мама опъва бяло платно, върху което търкулват питката и малчугана преминава през нея, за да достигне до предварително наредени предмети наречени за различни  професии. Поверието е, че каквото привлече вниманието на детето и го хване, към такава професия ще се ориентира.

KUGOart уважава всички български традиции и може да Ви предложи пътека – платно за прощъпулник, с  апликации и с бродерия, състояща се от 3 крачки на платното и бродиран надпис с името на детенцето.

По традиция платното е бяло, но с динамиката на съвременния живот, някои родители имат желания за други цветове.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.