РАНИЦА С ШЕВИЦА ЗА ДЖУЛЛИЯ


ПРОДУКТ №: 3037

Нежа бяла раница от дънков плат с пъстра и красива българска шевица украси едно от последните ни летни кръщенета и стана последното ни попълнение на ръчно изработени здрави дънкови раници с бродирани шевици. За кръщенето на Джуллия, нейната кръстница ни поръча от тематиката за кръщенето да изработим и раница за детската градина. Като допълнение към раницата изработихме и кукла със същата шевица. И като комплект с куклата и само като раница, се получи уникално, многа красива раница, която е подходяща не само за малки, но и за големи.  От години изработваме дънкови раници или раници от различни материи спямо наличните суровини и материали които има в складовите бази и предпочитането на клиента. Този път бяхме предизвикани да направим от бял дънков плат  с много пърстра ишарена шевица. Шевица е бродирана в основната част на раницата, която се отваря с цип, за да е по-лесно отварянето от детето. От същия дънков плат на раницата си изработихме и регулируеми дръжки, за да сме сигурни, че ще е здрава.
В показаните наши авторски снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различни устройства (яркост, контраст и други параметри).

Поверието е че, българската шевица пази, лекува и крие тайни, създава усещането за красота и хармония. Загадката, която се съдържа се в древно-българските символи и кодирани знаци е мистиката в Българската шевицата. Тя защитава нас българите, пази ни чрез символиката на геометричните фигури и образи извезани в нея. Шевицата винаги е присъствала в красивите български одежди на нашите предци и ние като българи, трябва да се стремим да я поддържаме жива и да и намерим място и в новия и съвременен бит и култура. Магията на народните носии и вплетените в тях шевици, любовта на хората към България и родното място, бит и култура, все повече набира скорост и става интересно и популярно вече и сред младите българи. Тази магия KUGOart се опитва да пресъздаде във всичките свои артикули които създава с мотив на българска народна шевица. Вярно е, че шевицата изработена на ръка е с огромна художествена стойност, но малцина могат да си позволят да притежават артикули извезани на ръка поради високата им стойност. Ние от СтилЪ и KUGOartсме практични и прагматични млади и находчиви автори и искаме все повече хора да могат да си позволяват и да притежават частица от нашият бит и култура поради което можем да предложи да бродираме машинно Вашата бяла или друг цвят риза и да я възродим с българска шевица.

СтилЪ и KUGOart може да опита да вдъхне нов живот и на Ваша любима вещ, да се сдобие с нов дизайн с българска шевица по Ваш избор.

СтилЪ и KUGOart изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

Ние сме на разположение да реализираме и Вашите идеи!

СтилЪ и KUGOart – ателието, което мисли креативно, създава усмивки и носи Вашето послание към близките Ви!