КОМПЛЕКТА ЗА ЙОАННА


ПРОДУКТ №: 3402

Нежно еднорогче със сърчица украси месала за обредната погача на бебе Йоанна от Враца и ромпъра за празника. Мама ни изпрати какво си е харесала от нашите комплекти, направихме й дизайн и допълнихме с нови предложения от които тя се спря на тази картинка. Пожела да бродираме същия дизайн и върху дрешка, за да бъдат еднакви кърпата и дрешката за Йоанна. След потвърждението изработихме месала и бродирахме ромпъра.

Размер на кърпата / месал за /обредната погача 60/60см., а дизайна на картинката е обемна бродерия.

В показаните наши авторски снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различни устройства при нас и при Вас (яркост, контраст и други параметри).


Традицията...

Според стара българска традиция, обичая погача за новороденото бебе се прави на 40-тия ден от раждането му. Още от времето на нашите баби, погача на бебето се е правела, за да бъде представено то пред обществото, тъй като се е считало, че навършвайки 40 дни, новороденото вече е по-укрепнало, за да не се разболява и да не го „хващат лоши очи и уроки“.

Някога далече в миналото точно на 40-ия ден свекървата водила родилката на „Чиста молитва“ в черквата. По този начин се смятало, че се „очиствали“ детето и майката.

Традицията повелява на ритуала „Бебешка погача“  трябва да присъстват само жени, при това най-близките от семейството и майката. Било е желателно е да са млади раждали жени или бременни, които да се превърнат в орисници на новороденото. Мъже не бива да присъстват на този ритуал, а трябва да излязат от къщата, докато се изпълнява обичая.

Поканените жени гости, пожелават нещо хубаво на бебето и като добри феи го орисват да порасне здраво, умно и щастливо дете.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!