ЦВЕТЯ ЗА ПОГАЧАТА НА ЕМА


ПРОДУКТ №: 3506

Прекрасен комплект от месала за питката с цветя и подаръци за гостите на питката на бебе Ема. Мама ни се довери в изработката на кърпата - месал за бебешката погача в дизайн, който тя си хареса и подаръци за гостите, красиво аранжирани шишенца със семенца за цветя. Всичко уточнихме с мама и след кат оодобри проектите изработихме поръчкат аза възможно най- кратък срок, за да е при тях на време за празника им.

Размер на кърпата / месал за /обредната погача 60/60см., а дизайна на картинката е обемна бродерия в желан текст.
Подаръци за гостите - цветни семенца в шише с коркова тапа в дзиайна на тематиката.


В показаните наши авторски снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различни ползвани устройства при нас и при Вас (яркост, контраст и други параметри, част от  настройките  на Вашият телефонен апарат, таблет или компютър).
Традицията...

Според стара българска традиция, обичая погача за новороденото бебе се прави на 40-тия ден от раждането му. Още от времето на нашите баби, погача на бебето се е правела, за да бъде представено то пред обществото, тъй като се е считало, че навършвайки 40 дни, новороденото вече е по-укрепнало, за да не се разболява и да не го „хващат лоши очи и уроки“.

Някога далече в миналото точно на 40-ия ден свекървата водила родилката на „Чиста молитва“ в черквата. По този начин се смятало, че се „очиствали“ детето и майката.

Традицията повелява на ритуала „Бебешка погача“  трябва да присъстват само жени, при това най-близките от семейството и майката. Било е желателно е да са млади раждали жени или бременни, които да се превърнат в орисници на новороденото. Мъже не бива да присъстват на този ритуал, а трябва да излязат от къщата, докато се изпълнява обичая.

Поканените жени гости, пожелават нещо хубаво на бебето и като добри феи го орисват да порасне здраво, умно и щастливо дете.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!