ПРОЩЪПУЛНИКА НА АЛЕКСАНДРА


ПРОДУКТ №: 3540

За празника прощъпулник на проходилата малка Алекс, мама ни потърси с молба да направим платно с шевицата от кръщенето й. Получихме желания текст и след одобрение на дизайна за платното го изработихме. Малката Александра има рокля от преди месец за кръщенето й и за това мама пожела да направим в същата шевица и платното за празника й прощъпулник. Като допълнение подготвихме и подаръци за гостите на тържеството със същата шевица. В нашето ателие изработваме платна само върху естествени материали - 100% памучна материя, за да се запазят непроменени в годините и най-важното и никак маловажно, да не се подхлъзне детето при стъпването му върху платното, не се хлъзгат върху настилката. Големината на стъпките, които бродираме са около 12,00 см. всяка една, колкото е крачето на дете на тази възраст, а  буквите с които бродираме текста са ръкописни и обемни, за да бъдат четими и ясни и при снимки в домашни условия. Шрифта може да направим спрямо Вашето желание.
Текста върху платното  е бродерия и е огромен с обемен шрифт, за да е видим и при снимки в домашни условия, а самото платно е изработен от 100% памучен плат, за да не се хлъзга върху пода или настилката върху която ще се проведе събитието.

Размер на платното 70/140 см. - текста и картинкит еса обемна бродерия;
В показаните наши авторски снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различни устройства (яркост, контраст и други параметри).

Ние от СтилЪ и KUGOart сме на разположение да изработим по Ваше желание за цвят и размер платното – пътека за прощъпулник и допълнителни аксесоари за тържеството с бродирани български шевици.

СтилЪ изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

Традицията...

По традиция платното е бяло, но с динамиката на съвременния живот, някои родители имат желания за други цветове.

Ние сме на разположение да изработим за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!

KUGOart изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart – ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!

Прощъпулник е стар български ритуал, който се прави, когато бебчо започне да прави своите първи стабилни крачки самостоятелно. В този ритуал се поставят различни предмети и се гадае като хване някой предмет, какво ще стане нашето мъниче когато порасне, към коя професия ще се насочи. Опъва бяло платно, по което се търкулва омесената за повода питка. При месенето, преди да се пече питката в някои краища на България се дава детето да стъпи, за да се отбележи крачето върху нея. Когато се съберат близки, за  да се извърши ритуала, бабите или мама опъва бяло платно върху което търкулват питката и малчугана преминава през нея, за да достигне до предварително наредени предмети свързани с  професия. Поверието е, че каквото привлече вниманието на детето и го хване, към такава професия ще се ориентира.

KUGOart уважава всички български традиции и може да Ви предложи пътека – платно за прощъпулник с  апликирани с бродерия 3 крачки на платното и бродиран надпис с името на детенцето.

По традиция платното е бяло, но с динамиката на съвременния живот, някои родители имат желания за други цветове.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.