ПЛАТНА ЗА БЛИЗНАЧКИТЕ ЗОРИ И РАДИ


ПРОДУКТ №: 3556

За празника прощъпулник на проходилилите малки Зорница и Радостина изработихме две  семпли, но отделни платна за празника им с бродирани шевици. Получихме желания текст за бродерия, как да разположим шевиците върху платната и след одобрение на дизайните пристъпихме към изработката им. В нашето ателие изработваме платна само върху естествени материали - 100% памучна материя, за да се запазят непроменени в годините и най-важното и никак маловажно, да не се подхлъзне детето при стъпването му върху платното. Нашите платна, не се хлъзгат върху настилката върху която се поставят за ритуала. Големината на стъпките, които бродираме са около 12,00 см. всяка една, колкото е крачето на дете на тази възраст, а  буквите с които бродираме текста са ръкописни и обемни, за да бъдат четими и ясни и при снимки в домашни условия. Шрифта може да направим спрямо Вашето желание.
Текста върху платното  е бродерия и е огромен с обемен шрифт, за да е видим и при снимки в домашни условия, а самото платно е изработен от 100% памучен плат, за да не се хлъзга върху пода или настилката върху която ще се проведе събитието.

Размер на платното 70/140 см. - текста и мотивите са обемна бродерия;
Детска рокличка ушита по раззмери на детето с желаните български мотиви от платното.
Диадема с бродирани шевици.

В показаните наши авторски снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различни ползвани устройства при нас и при Вас (яркост, контраст и други параметри, част от  настройките  на Вашият телефонен апарат, таблет или компютър).

Ние от СтилЪ и KUGOart сме на разположение да изработим по Ваше желание за цвят и размер платното – пътека за прощъпулник и допълнителни аксесоари за тържеството с бродирани български шевици.

СтилЪ изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

Традицията...

По традиция платното е бяло, но с динамиката на съвременния живот, някои родители имат желания за други цветове.

Ние сме на разположение да изработим за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!

KUGOart изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart – ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!

Прощъпулник е стар български ритуал, който се прави, когато бебчо започне да прави своите първи стабилни крачки самостоятелно. В този ритуал се поставят различни предмети и се гадае като хване някой предмет, какво ще стане нашето мъниче когато порасне, към коя професия ще се насочи. Опъва бяло платно, по което се търкулва омесената за повода питка. При месенето, преди да се пече питката в някои краища на България се дава детето да стъпи, за да се отбележи крачето върху нея. Когато се съберат близки, за  да се извърши ритуала, бабите или мама опъва бяло платно върху което търкулват питката и малчугана преминава през нея, за да достигне до предварително наредени предмети свързани с  професия. Поверието е, че каквото привлече вниманието на детето и го хване, към такава професия ще се ориентира.

KUGOart уважава всички български традиции и може да Ви предложи пътека – платно за прощъпулник с  апликирани с бродерия 3 крачки на платното и бродиран надпис с името на детенцето.

По традиция платното е бяло, но с динамиката на съвременния живот, някои родители имат желания за други цветове.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.