ПРОЩЪПУЛНИКА НА КРИС


ПРОДУКТ №: 3583

За празника прощъпулник на Крис мама ни писа за изработката на платно за празника им в същата тема в която да подготвим и артикули за кръщенето с шевица Елбетица. Това е една от десетките видове Елбетици. Мама ни изпрати текста който желае да бродираме, обясни че иска шевицата да е в два противоположни ъгли на платното само по 1 мотив,  а също и описа какви цветове желае да ползваме. В нашето ателие изработваме платна само върху естествени материали - 100% памучна материя, за да се запазят непроменени в годините и най-важното и никак маловажно, да не се подхлъзне детето при стъпването му върху платното. Нашите платна, не се хлъзгат върху настилката върху която се поставят за ритуала. Големината на стъпките, които бродираме са около 12,00 см. всяка една, колкото е крачето на дете на тази възраст, а  буквите с които бродираме текста са ръкописни и обемни, за да бъдат четими и ясни и при снимки в домашни условия. Шрифта може да направим спрямо Вашето желание.
Текста върху платното  е бродерия и е огромен с обемен шрифт, за да е видим и при снимки в домашни условия, а самото платно е изработен от 100% памучен плат, за да не се хлъзга върху пода или настилката върху която ще се проведе събитието.

Размер на платното 70/140 см. - текста и мотивите са обемна бродерия;

В показаните наши авторски снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различни ползвани устройства при нас и при Вас (яркост, контраст и други параметри, част от  настройките  на Вашият телефонен апарат, таблет или компютър).

Ние от СтилЪ и KUGOart сме на разположение да изработим по Ваше желание за цвят и размер платното – пътека за прощъпулник и допълнителни аксесоари за тържеството с бродирани български шевици.

СтилЪ изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

Традицията...

По традиция платното е бяло, но с динамиката на съвременния живот, някои родители имат желания за други цветове.

Ние сме на разположение да изработим за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!

KUGOart изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart – ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!

Прощъпулник е стар български ритуал, който се прави, когато бебчо започне да прави своите първи стабилни крачки самостоятелно. В този ритуал се поставят различни предмети и се гадае като хване някой предмет, какво ще стане нашето мъниче когато порасне, към коя професия ще се насочи. Опъва бяло платно, по което се търкулва омесената за повода питка. При месенето, преди да се пече питката в някои краища на България се дава детето да стъпи, за да се отбележи крачето върху нея. Когато се съберат близки, за  да се извърши ритуала, бабите или мама опъва бяло платно върху което търкулват питката и малчугана преминава през нея, за да достигне до предварително наредени предмети свързани с  професия. Поверието е, че каквото привлече вниманието на детето и го хване, към такава професия ще се ориентира.

KUGOart уважава всички български традиции и може да Ви предложи пътека – платно за прощъпулник с  апликирани с бродерия 3 крачки на платното и бродиран надпис с името на детенцето.

По традиция платното е бяло, но с динамиката на съвременния живот, някои родители имат желания за други цветове.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.