ПОГАЧАТА НА СТЕФАНИЯ И МАРТИН


ПРОДУКТ №: 3584

За първият празник на бебетата Стефания и Мартин, две отделни семейства ни направиха тази поръчката, но просто като съвпадение бяха напълно еднакви желанията им, само като цветове се различавата, за това ги заснехме заедно. Поръчката беше за месал и боди за всяко детенце, като за Стефания в червено  и бордо, а на Мартин в светло и тъмно синьо. Подготвихме й дизайн и след одобрение на двете семейства изработихме и изпратихме към близките им, да подготвят пратките за изпращане към домът на бебетата. Получи се уникален комплект с бродирана невероятно красива българска шевица.

Размер на кърпата / месал за /обредната погача .60/60см., а дизайна на картинката е бродерия;
Боди в желан от мама размер с бродирана шевицата.

Нашите продукти не са готови, а ги изработваме за конкретна поръчка по точни размери подадени от клиента.

В показаните наши авторски снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различни ползвани устройства при нас и при Вас (яркост, контраст и други параметри, настройките  на Вашият телефонен апарат, таблет или компютър).


Традицията...

Според стара българска традиция, обичая погача за новороденото бебе се прави на 40-тия ден от раждането му. Още от времето на нашите баби, погача на бебето се е правела, за да бъде представено то пред обществото, тъй като се е считало, че навършвайки 40 дни, новороденото вече е по-укрепнало, за да не се разболява и да не го „хващат лоши очи и уроки“.

Някога далече в миналото точно на 40-ия ден свекървата водила родилката на „Чиста молитва“ в черквата. По този начин се смятало, че се „очиствали“ детето и майката.

Традицията повелява на ритуала „Бебешка погача“  трябва да присъстват само жени, при това най-близките от семейството и майката. Било е желателно е да са млади раждали жени или бременни, които да се превърнат в орисници на новороденото. Мъже не бива да присъстват на този ритуал, а трябва да излязат от къщата, докато се изпълнява обичая.

Поканените жени гости, пожелават нещо хубаво на бебето и като добри феи го орисват да порасне здраво, умно и щастливо дете.

KUGOart и СтилЪе на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart и СтилЪ - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!