КОМПЛЕКТА ЗА БЕБЕ АНДРЕЙ


ПРОДУКТ №: 3613

За първият празник на бебе Андрей, с нас се свърза баба и пожела да изработим комплекта месал - кърпата за обредната питка, одеяло/ пелена, книга за пожелания и дрешки, блузка и ританки с бродирана  шевицата която заедно с мама са избрали за празника им. Подготвихме й дизайн, а след одобрението му го изработихме и предадахме на баба, за да може да бъде предоставено в домън на бебе Андрей и подготвено за празника. Получи се уникален комплект с бродирана невероятно красива българска шевица.

Размер на кърпата / месал за /обредната погача .60/60см., а дизайна на картинката е бродерия;
Книга за пожелания с шевицата - картинката е бродерия, не е принт или щампа.
Ръчно изработени дрехи в желан от мама размер с бродирана шевицата.
Одеяло/пелена от 100% памук с размери 100/100см. с бродирана шевицата.

Нашите продукти не са готови, а ги изработваме за конкретна поръчка по точни размери подадени от клиента.

В показаните наши авторски снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различни ползвани устройства при нас и при Вас (яркост, контраст и други параметри, настройките  на Вашият телефонен апарат, таблет или компютър).


Традицията...

Според стара българска традиция, обичая погача за новороденото бебе се прави на 40-тия ден от раждането му. Още от времето на нашите баби, погача на бебето се е правела, за да бъде представено то пред обществото, тъй като се е считало, че навършвайки 40 дни, новороденото вече е по-укрепнало, за да не се разболява и да не го „хващат лоши очи и уроки“.

Някога далече в миналото точно на 40-ия ден свекървата водила родилката на „Чиста молитва“ в черквата. По този начин се смятало, че се „очиствали“ детето и майката.

Традицията повелява на ритуала „Бебешка погача“  трябва да присъстват само жени, при това най-близките от семейството и майката. Било е желателно е да са млади раждали жени или бременни, които да се превърнат в орисници на новороденото. Мъже не бива да присъстват на този ритуал, а трябва да излязат от къщата, докато се изпълнява обичая.

Поканените жени гости, пожелават нещо хубаво на бебето и като добри феи го орисват да порасне здраво, умно и щастливо дете.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!