ПОГАЧАТА НА РАДОСЛАВА


ПРОДУКТ №: 3639

За първия празник  бебешка погача на бебе Радослава от София, щастливата баба ни направим поръчка за изработката на книга за пожелания, бродиран памперс в  дърена рамка, кърпата - месала за обредната питка с предпочитаната картинка, която ни изпрати, както и кърпичка за монените.  Подготвихме проект от който да добие представа за дизайна и цветовете и  сле получено одобрението му пристъпихме към изработката и изпратихме към домът им цялата поръчка, за да е на разположение за празника на бебе Радослава.  Нашите кърпи се изработват от 100%  най- високото качество памучна материя.

Размер на кърпата / месал за /обредната погача 60/60см., а дизайна на картинката е огромна обемна бродерия в дизайн и текст.
Размер на кърпата / за монети 30/30см.,с бордирано името на бебето.
Размера на книгата за пожелания е 18/21см. -50 листа /100 страници и  кориците са кожа + бродерия, не е щампа или принт.
Дървена рамка с бродиран памперс  с данни на бебето.

В показаните наши авторски снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различни ползвани устройства при нас и при Вас (яркост, контраст и други параметри, част от  настройките  на Вашият телефонен апарат, таблет или компютър).
Традицията...

Според стара българска традиция, обичая погача за новороденото бебе се прави на 40-тия ден от раждането му. Още от времето на нашите баби, погача на бебето се е правела, за да бъде представено то пред обществото, тъй като се е считало, че навършвайки 40 дни, новороденото вече е по-укрепнало, за да не се разболява и да не го „хващат лоши очи и уроки“.

Някога далече в миналото точно на 40-ия ден свекървата водила родилката на „Чиста молитва“ в черквата. По този начин се смятало, че се „очиствали“ детето и майката.

Традицията повелява на ритуала „Бебешка погача“  трябва да присъстват само жени, при това най-близките от семейството и майката. Било е желателно е да са млади раждали жени или бременни, които да се превърнат в орисници на новороденото. Мъже не бива да присъстват на този ритуал, а трябва да излязат от къщата, докато се изпълнява обичая.

Поканените жени гости, пожелават нещо хубаво на бебето и като добри феи го орисват да порасне здраво, умно и щастливо дете.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!