СВЕТО КРЪЩЕНИЕ САМУИЛ 24


ПРОДУКТ №: 4352

За празника, Свето кръщение, на Самуил се свързаха с нас и избраха да ни се доверят с изработката на комплект от артикули, които бяха нужни за техния празник. Клиентите избраха много изчистен дизайн за бродерията. Уточнихме всички важни подробности, за да сме сигурни, че ще оправдаем гласуваното ни доверие. Изготвихме проект и когато получихме окончателното им одобрение, пристъпихме към изпълнение на поръчката. Получи се страхотен, стилен, комплект, за изработката на който ние вложихме много любов и обърнахме внимание на всеки детайл.

В нашето ателие няма задължителни артикули за поръчка, клиентът поръчва само нужните му неща за техния празник, а всичко, което правим е само и единствено с бродерия, не ползваме печат и принт върху артикулите. Бродерията е единствения начин комплектите да бъдат изработени в един цвят и визия, както и да останат непроменени във времето- и след 10, и след 30 и повече години, те не избледняват и не губят цветовете си.

Ние можем да изработим за Вашето кръщене всичко, от което се нуждаете! Съобразяваме го изцяло с Вашия вкус и визия, както и с изискваните от храма артикули, които е нужно да се подготвят за ритуала. Комплектите, които откривате на нашия сайт са най- разнообразни и различни като състав и могат да бъдат поръчвани поотделно като артикули - само това, от което се нуждаете.

В показаните наши авторски снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различните използвани устройства, както при нас, така и при Вас (яркост, контраст и други параметри, част от  настройките  на Вашият мобилен телефон, таблет или компютър).
На нашия сайт цени няма да откриете. Ние изработваме всичко само и единствено с бродерия, и всяка промяна на текст и картинка има отношение към цената. За всяка поръчка изработваме дизайн и на база обема бодове информираме клиента каква ще е цената за всеки артикул поотделно.

В нашето ателие се предлагат три размера бели хавлиени кърпи подходящи за Свето Кръщение: малък- подходящ за църквата и духовния служител с размер 30/50 см., среден размер – 50/90см. и голяма кърпа 70/140см.

Можем да Ви предложим да изработим поканите за гостите и кръстниците, папката за кръщелното, книга за пожелания - всички аксесоари необходими за Вашето кръщене в един стил и визия.

Дизайнът за бродерията и цветът на текста се съгласуват с всеки клиент индивидуално, като в нашето ателие изработваме всичко спрямо Вашите желания и виждания. Предоставяме Ви няколко проекта за Вашия дизайн на всички артикули.

KUGOart ще Ви улесни, като Ви предоставим обобщена информация за всичко най-важно за кръщенето, което следва да се подсигури, но все пак се консултирайте със служителите в църквата, в която ще бъде Вашето кръщене, защото навсякъде имат различни изисквания и ритуали:

В избрания от вас ден на кръщенето в храма трябва да носите:

 • Свещи за кръщене

• Кърпа и хавлия за кръщене и комплекти за църква

• Обувки и дрехи за кръщене

• Сапун, кърпа и зехтин - комплекти за църква (Дар за храма)

• Торбичка /Кутийка за коса

• Торбичка /Кутийка за кръстче

• Питка, вино и мед

В някои храмове и църкви освен  посочените  артикули за кръщенето, присъстват още пчелен мед и червено вино.

Освен задължителни аксесоари за кръщене необходими за ритуала, родителите приготвят и такива, които да направят празника уникален:

• Покани за кръщене;

• Подаръци за гостите на кръщенето;

• Кутия за дрехи за кръщене.


KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

Ние сме на разположение за реализиране и на други Ваши идеи за бродерия върху хавлии, за кръщене или друго мероприятие.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!

Традицията...

В различните региони на България има различни обичаи и ритуали за кръщенето, но навсякъде най-важният човек в този свят ден е кръстникът. Традиция е свързана с обстоятелството, че кръстникът става духовен родител на детето, което кръщава.

Старата традиция повелявала вечерта, преди Светото Кръщение, жена от семейството да отправи покана на кръстника с бъклица вино, пита и печена кокошка. Част от тази традиция се пази и в днешни дни като ритуал в някои краища на България, като кръстник се кани официално, но много по-рано преди кръщенето.

На следващата сутрин кръстникът занася детето в църквата. В единия край на бебешката кърпа ,някога наричана повой, той слага приготвени от него свещ, китка и пешкир. И до днес ангажимент на кръстника е да занесе в храма китка за поръсване, свещ за кръщене, кърпа за бебето, както и нови дрехи и обувки.

След ритуала в храма, той връща детето на майката с думите:

„Еврейче взех, християнче ти връщам”.

В някои региони, на прага на външната врата приготвят софра с питка, бъклица вино и китка цветя, върху която кръстникът настанява бебето и така го внася в къщата и оставя пред икона на света Богородица.

Обичаят е близки и роднини се канят на празнична трапеза. Всеки от гостите при влизането си в къщата поздравява с думите:

„Честито кръщене, честито име!”, а домакините  им отговарят: „Чест ти Господ дал!”

Пожалваме Ви светъл празник!